x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Siria: Cel puţin 32 de combatanţi Daesh (Statul Islamic), ucişi duminică la Raqa

Siria: Cel puţin 32 de combatanţi Daesh (Statul Islamic), ucişi duminică la Raqa

06 Dec 2015   •   15:55
Siria: Cel puţin 32 de combatanţi Daesh (Statul Islamic), ucişi duminică la Raqa
Sursa foto: Foto: raf.mod.uk

Cel puţin 32 de combatanţi ai grupării Statul Islamic (SI) au fost ucişi duminică la Raqa, în nordul Siriei, în lovituri aeriene desfăşurate probabil de coaliţia internaţională, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO, organizaţie neguvernamentală cu sediul la Londra), relatează AFP şi Reuters.

'Avioane militare aparţinând probabil coaliţiei internaţionale au ucis cel puţin 32 de jihadişti şi au rănit peste 40 în cursul a 15 lovituri ce au vizat poziţiile Statului Islamic la nord, est şi sud-est de oraşul Raqa', a afirmat directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane.

Potrivit acestuia, numărul victimelor ar putea fi mai mare, întrucât bilanţul a fost realizat numai pe baza datelor provenite de la un singur spital din Raqa.

O coaliţie internaţională condusă de Statele Unite bombardează poziţiile grupării jihadiste Statul Islamic începând din septembrie anul trecut.

Franţa, care participă la această coaliţie, şi-a intensificat atacurile aeriene după atentatele de la Paris din 13 noiembrie, soldate cu 130 de morţi şi peste 350 de răniţi şi revendicate de Statul Islamic.

Marea Britanie a efectuat miercuri primele sale lovituri aeriene în Siria, iar Germania a aprobat vineri un plan pentru a se alătura coaliţiei internaţionale din Siria contra grupării jihadiste.

Gruparea Statul Islamic controlează suprafeţe întinse din Irak şi Siria şi şi-a stabilit oraşul Raqa drept capitala sa de facto. Raqa a devenit ţinta atacurilor atât ale coaliţiei internaţionale conduse de SUA, cât şi ale aviaţiei siriene şi ale Rusiei. Aceasta din urmă a lansat o campanie aeriană în Siria pe 30 septembrie acest an.

×