x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Soldatul nord-coreean care a fugit în Coreea de Sud sub gloanţele colegilor, în continuare în stare gravă

Soldatul nord-coreean care a fugit în Coreea de Sud sub gloanţele colegilor, în continuare în stare gravă

15 Noi 2017   •   14:58
Soldatul nord-coreean care a fugit în Coreea de Sud sub gloanţele colegilor, în continuare în stare gravă

Soldatul nord-coreean rănit prin împuşcare luni de armata nord-coreeană în timp ce fugea spre Coreea de Sud a fost operat pentru a doua oară, însă rămâne în stare gravă, a anunţat miercuri unul din medicii săi sud-coreeni, relatează AFP. 

Soldatul a fost vizat de circa 40 de focuri de armă, dintre care cel puţin şase l-au atins, după ce s-a lansat într-o cursă intensă pentru a traversa frontiera în 'zona comună de securitate' (JSA) de la Panmunjom, singurul sector din Zona Demilitarizată (DMZ) unde cele două armate rivale sunt faţă în faţă. 

Lee Cook-Jong, unul dintre medicii care îl supervizează, a spus că a doua intervenţie chirurgicală la care a fost supus militarul nord-coreean s-a desfăşurat bine, dar a precizat că el va trebui cel mai probabil să fie din nou operat, deoarece starea sa rămâne gravă. 

Soldatul este sub respiraţie artificială, a adăugat el. 

Se întâmplă foarte rar ca militari nord-coreeni să treacă în Coreea de Sud prin JSA, care este o atracţie turistică majoră pentru străinii care vizitează Coreea de Sud. 

Luni, soldatul a ajuns cu maşina în apropierea frontierei, după care s-a lansat într-o cursă nebună sub gloanţele forţelor nord-coreene, reuşind în cele din urmă să se adăpostească în apropierea unei clădiri pe teritoriul Coreii de Sud. 

Această dezertare survine într-un moment extrem de tensionat în peninsulă, din cauza continuării programelor nuclear şi balistic ale Coreii de Nord. 

Armata sud-coreeană a precizat că nu s-a produs niciun schimb de focuri între Nord şi Sud cu ocazia acestei dezertări, care a avut loc în plină zi.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: coreea de nord coreea de sud soldat