x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SpaceX pregătește un nou test al rachetei Starship pentru lansarea spre Lună și Marte

SpaceX pregătește un nou test al rachetei Starship pentru lansarea spre Lună și Marte

de Redacția Jurnalul    |    13 Oct 2024   •   12:20
SpaceX pregătește un nou test al rachetei Starship pentru lansarea spre Lună și Marte

SpaceX va lansa un nou test al rachetei Starship, vizând recuperarea boosterului Super Heavy și pregătirea pentru misiuni viitoare către Lună și Marte, informează CNN.

Lansarea va avea loc de la centrul SpaceX Starbase din Boca Chica, Texas, duminică, la ora locală 8:00 (ora României: 15:00).

Misiunea va încerca pentru prima dată o manevră ambițioasă de recuperare a boosterului Super Heavy de 71 de metri, folosind o structură uriașă denumită Mechazilla. Boosterul va fi prins în aer de două brațe metalice, numite „chopsticks”.

După desprinderea de booster, nava Starship va continua să zboare cu ajutorul celor șase motoare proprii, exersând o aterizare controlată deasupra Oceanului Indian. SpaceX nu prevede recuperarea navei Starship în această etapă.

Testul are ca scop perfecționarea modului în care SpaceX va putea recupera și reutiliza rapid componentele rachetei pentru misiunile viitoare.

SpaceX planifică să utilizeze Starship pentru misiunea Artemis III a NASA, care vizează transportul astronauților pe Lună până în 2026, având contracte guvernamentale de până la 4 miliarde de dolari.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: spacex SpaceX Starship lansare