x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sri-Lanka / Sateliţii SUA au fotografiat mii de persoane blocate din cauza războiului

Sri-Lanka / Sateliţii SUA au fotografiat mii de persoane blocate din cauza războiului

22 Apr 2009   •   00:00

Departamentul de Stat american a decis marţi să publice fotografii făcute din satelit care arată zeci de mii de civili sri-lankezi blocaţi într-o mică fâşie de pământ de 21 km.p., aflată încă sub controlul rebelilor tamili, informează AP.



O imagine recentă a zonei de conflict arată circa 25.000 de corturi regrupate în fâşia de coastă, potrivit Departamentului de Stat, care estimează - bazându-se pe această cifră - că aproximativ 125.000 de persoane se aflau în acest teritoriu înainte de fuga a 60.000 de civili în ultimele două zile.

Asaltul final al forţelor guvernamentale părea iminent marţi în Sri Lanka. Tigrii eliberării Eelamului tamil /LTTE/ au afirmat că o mie de civili au fost ucişi în ajun în cursul unei ofensive a a armatei împotriva ultimelor poziţii de rezistenţă rebelă, în nord-estul ţării. La rândul său, armata sri-lankeză a anunţat marţi seara că circa 52.000 de persoane au evacuat de luni zona controlată de rebeli.

Tigrii de eliberare a Eelamului tamil luptă din 1983 pentru crearea unui stat independent în Sri Lanka, afirmând că sunt victimele discriminărilor exercitate asupra lor de guvernul cu majoritate cinghaleză.Peste 70.000 de persoane au fost ucise în cursul violenţelor.

×
Subiecte în articol: externe