x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

08 Apr 2009   •   00:00
ŞOMAJ ÎN CREŞTERE
Veşti proaste de la experţii Fondului Monetar Internaţional. Potrivit estimărilor Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), rata şomajului va depăşi 10% în 2010 în majoritatea statelor din zona euro, pentru prima dată de la începutul anilor '90.

Economistul-şef al FMI, Olivier Blanchard, a declarat că estimează o creştere continuă a numărului şomerilor, timp de un an, un an şi jumătate, precizând că va mai trece mult timp până când situaţia economică se va îndrepta în zona euro.

Blanchard crede situaţia financiară va rămâne dificilă în următoarele două trimestre ale anului 2009, apoi se va atinge pragul de jos, iar acesta va fi "foarte, foarte jos", astfel încât va mai trece mult până se va reveni la normal, transmite AFP.

VICTIME PRINTRE ROMĂNI
Ministerul român al Afacerilor Externe a anunţat că, deocamdată, cinci români figurează printre victimele seismului produs luni în Italia, relatează Mediafax. Este vorba despre o femeie care a murit în localitatea Aquila, de o familie de trei persoane, dintre care un copil, decedaţi la San Demetrio şi de încă o victimă. Seismul de 6,2 grade pe scara Richter a ucis cel puţin 207 persoane, potrivit estimărilor date publicităţii ieri de premierul italian. Numărul răniţilor este de 178, iar 15 persoane sunt date dispărute. Peste 7.000 de oameni sunt angajaţi în operaţiunile de salvare. Presa a semnalat şi două cazuri ieşite din comun - o tânără salvată după 23 de ore petrecute sub dărâmături şi o femeie de 98 de ani care a stat 30 de ore sub ruine.

UCIŞI LA TRIBUNAL
Un bărbat a deschis focul în tribunalul din Landshut, lângă München, landul german Bavaria, omorând o femeie, după care s-a sinucis. Cel puţin alte două persoane au fost rănite grav. Potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei, Elisabeth Waitzinger, atacatorul în vârstă de 60 de ani şi victima erau rude. Tribunalul a fost evacuat complet după incident şi zona a fost sigilată. Atacul din tribunalul administrativ din Landshut s-a produs în timp ce se judeca o moştenire. Waitzinger a precizat că arma a putut fi introdusă în tribunal, deoarece nu se fac controale în cazurile civile. Atacul a survenit la mai puţin de o lună după ce un adolescent înarmat a împuşcat 15 oameni în fosta lui şcoală din Winnenden, în sud-vestul Germaniei. (MFM)


×
Subiecte în articol: externe