x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

25 Mai 2009   •   00:00

25 mai 2009



ZBOR DIRECT PE RUTA BUCUREŞTI ­ NEW YORK
Începând din iunie companiile Delta Air Lines şi Air France KLM vor opera patru zboruri directe pe săptămână pe ruta Bucureşti ­ New York Pentru călătoriile efectuate între 2 şi 30 iunie, tariful este de 498 de euro pentru un zbor dus-întors, cu rezervări făcute până pe 9 iunie, în timp ce un bilet la clasa business costă 2.192 de euro, între 2 iunie şi 30 septembrie. Legăturile aeriene directe de la Bucureşti la New York, operate de Tarom, au fost sistate în 2003, operatorul român motivând lipsa de profitabilitate a zborurilor spre SUA.

CHINA VA ALOCA APROXIMATIV 440 MILIARDE DE DOLARI PENTRU PROIECTE DE ENERGIE REGENERABILĂ
China intenţionează să aloce aproximativ 3.000 de miliarde de yeni (440 miliarde de dolari) în următorii ani în vederea dezvoltării de proiecte pentru producerea de energie din surse regenerabile. Investiţia se va concentra pe energia eoliană şi va avea o importanţă asemănătoare programelor aplicate în perioada 2009-2010, cu o valoare de 4.000 miliarde de yuani, pentru relansarea economiei. China a anunţat în 2007 că vrea să ajungă, până în 2020, la o capacitate de 30 de gigawaţi. Noul obiectiv are în vedere 100 de gigawaţi. Sistemul energetic eolian chinez, al patrulea în lume din punct de vedere al capacităţii, poate produce în prezent 12 gigawaţi.

PIEŢELE ASIATICE AU SCĂZUT UŞOR DUPĂ TESTUL NUCLEAR AL COREII DE NORD, ÎNSĂ IMPACTUL A FOST LIMITAT

Bursele şi valutele asiatice au coborât luni după ce Coreea de Nord a anunţat că a încheiat cu succes un test cu arme nucleare. Impactul asupra pieţelor a fost însă limitat, deoarece investitorii se aşteptau la o astfel de mişcare din partea Phenianului. Wonul sud-coreean a pierdut 1,7% din valoare în raport cu dolarul american după anunţul Coreii de Nord, iar principalul indice al bursei de la Seul a coborât cu până la 6%. Pe piaţa niponă, indicele Nikkei al bursei de la Tokyo a închis în urcare cu 1,3%, iar yenul s-a depreciat cu 0,4% în raport cu dolarul. Lucrurile au revenit la normal după ce investitorii au ajuns la concluzia că acţiunea Phenianului este un nou pariu politic pentru obţinerea de concesii în plan economic şi geopolitic.

×
Subiecte în articol: externe