x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA avertizează China că furnizarea de armament Rusiei va afecta grav relaţiile Washington-Beijing

SUA avertizează China că furnizarea de armament Rusiei va afecta grav relaţiile Washington-Beijing

03 Mar 2023   •   09:15
SUA avertizează China că furnizarea de armament Rusiei va afecta grav relaţiile Washington-Beijing
Sursa foto: Hepta

Eventuala decizie a Chinei de a furniza armament Rusiei pentru invazia militară din Ucraina sau de a ajuta Moscova să evite sancţiunile occidentale ar afecta grav relaţiile Beijingului cu Washingtonul, a afirmat joi după-amiază secretarul de Stat american, Antony Blinken.

"În cazul în care China va susţine Rusia cu echipamente militare letale sau va ajuta Rusia să evite în mod sistematic sancţiunile, acest lucru ar fi o problemă gravă în relaţiile noastre", a declarat Antony Blinken, potrivit site-ului Tagesschau.de, după reuniunea miniştrilor de Externe din Grupul G20, desfăşurată în New Delhi (India).

Administraţia de la Washington a transmis în mai multe rânduri că are informaţii că Beijingul ar analiza posibilitatea de a furniza Moscovei armament letal pentru operaţiunile militare din Ucraina. Şi Alianţa Nord-Atlantică a anunţat că există semnale că Administraţia Chinei analizează posibilitatea de a furniza armament Rusiei.

Beijingul a avertizat că nu va tolera presiunile Statelor Unite referitoare la relaţiile Chinei cu Rusia.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: sua China armament Rusia