x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA şi Coreea de Sud pregătesc reacţii la ameninţările generate de Coreea de Nord

SUA şi Coreea de Sud pregătesc reacţii la ameninţările generate de Coreea de Nord

de Redacția Jurnalul    |    04 Ian 2023   •   07:40
SUA şi Coreea de Sud pregătesc reacţii la ameninţările generate de Coreea de Nord
Sursa foto: Hepta

Statele Unite şi Coreea de Sud îşi coordonează acţiunile pentru a reacţiona la o serie de scenarii generate de Coreea de Nord, inclusiv riscul utilizării de arme nucleare de către regimul Kim Jong-Un, anunţă Casa Albă, potrivit site-ului Politico.com.

Preşedintele SUA, Joseph Biden, şi omologul său sud-coreean, Yoon Suk-Yeol, le-au cerut instituţiilor guvernamentale subordonte să elaboreze "reacţii eficiente şi coordonate la o serie de scenarii, inclusiv cel în care Coreea de Nord ar utiliza arme nucleare", a declarat Karine Jean-Pierre, purtătoarea de cuvânt a Preşedinţiei SUA.

"Statele Unite menţin angajamentul total în cadrul alianţei cu statul sud-coreean, furnizând o gamă largă de mijloace de disuasiune prin intermediul tuturor capabilităţilor de apărare", a subliniat Karine Jean-Pierre.

Preşedintele Coreei de Sud, Yoon Suk-Yeol, a afirmat luni că Washingtonul şi Seulul analizează posibilitatea de a efectua exerciţii nucleare comune, dar informaţia a fost negată de preşedintele SUA. "Nu discutăm despre exerciţii militare comune", a confirmat Karine Jean-Pierre, amintind că statul sud-coreean nu deţine arme atomice.

Presa de stat de la Phenian a relatat că preşedintele Kim Jong-Un intenţionează să extindă arsenalul nuclear, după o serie de teste balistice efectuate în ultimele luni. Recent, Coreea de Sud a ameninţat că orice tentativă a Phenianului de a utiliza arme atomice "va aduce sfârşitul Administraţiei Kim Jong-Un". Armata americană a lansat, în trecut, avertismente similare.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: sua coreea de sud coreea de nord