x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA somează armata rusă să se retragă din Georgia

SUA somează armata rusă să se retragă din Georgia

de Veronica Micu    |    12 Aug 2008   •   00:00
SUA somează armata rusă să se retragă din Georgia

11:10 • Preşedintele american George W. Bush a criticat dur, într-un discurs susţinut în noaptea trecută, atacarea de către Rusia a teritoriului georgian, avertizînd că acţiunile Moscovei "pun în pericol relaţiile bilaterale cu Washingtonul şi Uniunea Europeană".

Preşedintele american George W. Bush a criticat dur, într-un discurs susţinut în noaptea trecută, atacarea de către Rusia a teritoriului georgian, avertizînd că acţiunile Moscovei "pun în pericol relaţiile bilaterale cu Washingtonul şi Uniunea Europeană".

CONFLICT. Liderul de la Casa Albă a îndemnat Rusia să îşi retragă trupele din Georgia şi să revină la situaţia militară dinainte de 6 august. "Rusia a invadat teritoriul unui stat suveran şi pare să ameninţe Guvernul ales în mod democratic de populaţia acestei ţări, ceea ce este inacceptabil pentru secolul XXI", a adăugat George W. Bush. "Este aproape evident că forţele ruse ar putea începe în curînd să bombardeze aeroportul civil din capitala georgiană Tbilisi. Dacă se va dovedi că este adevărat, atunci acţiunile ruse vor reprezenta o escaladare brutală şi dramatică a conflictului din Georgia", a mai afirmat George W. Bush.


George W. Bush: Acţiunile militare ale Rusiei în Georgia pun în pericol relaţiile Moscovei cu Washingtonul şi UE. Invadarea teritoriului unui stat suveran este un gest inacceptabil pentru secolul XXI

×
Subiecte în articol: externe