x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Succes al SUA împotriva terorismului. A fost omorât liderul grupării Stat Islamic

Succes al SUA împotriva terorismului. A fost omorât liderul grupării Stat Islamic

03 Feb 2022   •   16:29
Succes al SUA împotriva terorismului. A fost omorât liderul grupării Stat Islamic

Preşedintele SUA, Joe Biden, a anunţat că a fost omorât liderul grupării Stat Islamic (SI) în cadrul unei operațiuni a forțelor speciale americane în nord-vestul Siriei, scrie Reuters. 

"Forţele militare americane au efectuat cu succes, în nord-vestul Siriei, o operaţiune antiterorism pentru a proteja poporul american şi pe aliaţii noştri. Mulţumită îndemânării şi curajului forţelor noastre armate, l-am eliminat de pe câmpul de luptă pe Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi, liderul SI. Toţi americanii s-au întors în siguranţă din operaţiune", a transmis Biden. 

Acesta a murit în timp ce a detonat o bombă aflată asupra sa în timpul unui raid al forțelor speciale americane în Siria, noaptea trecută. 

"La începutul operaţiunii, ţinta teroristă a detonat o bombă care l-a ucis atât pe el, cât şi membri ai propriei familii, printre care femei şi copii", a spus un  înalt oficial de la Casa Albă.

Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi era irakian și a devenit lider al SI după uciderea fondatorului grupării, Abu Bakr al-Baghdadi, în octombrie 2019, în cadrul unei operaţiuni a forţelor speciale americane. 

×
Subiecte în articol: stat islamic abu ibrahim al hashimi