x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Suedia afectată de cel de-al doilea val al pandemiei de COVID-19

Suedia afectată de cel de-al doilea val al pandemiei de COVID-19

17 Dec 2020   •   14:00
Suedia afectată de cel de-al doilea val al pandemiei de COVID-19

Suedia a făcut opinie separată față de întreaga lume, prin faptul că nu a impus restricții din cauza pandemiei de coronavirus, care să afecteze edrepturile și libertățile cetățenilor. Totuși, guvernul se află acum în fața unei situații dificile din cauza creșterii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2.

"Autoritatea de sănătate publică a avut trei scenarii în această vară. Ne-am pregătit pentru ce-i mai rău. Însă s-a dovedit că este de două ori mai rău" a declarat  Lars Falk, responsabil al Secţiei ATI de la spitalul Karolinska din Stockholm, citat de AFP.

Personalul medical din această țară este insuficient pentru tratarea cazurilor grave, iar mortalitatea este de două ori mai mare decât a țărilor vecine. 

"Din păcate, nivelul de transmitere nu se reduce, iar acest lucru este îngrijorător. Ajunge. Nu merită să ieşi la un pahar după serviciu, să te întâlneşti cu persoane din afara casei tale, să faci cumpărături de Crăciun sau să bei o cafea: consecinţele sunt teribile", a spus directorul sanitar al Stockholm-ului, Bjorn Eriksson, precizând că presiunea asupra sistemului de sănătate este foarte mare. 

A fost solicitat ajutorul clinicilor private și a tuturor structurilor medicale care nu sunt de urgență.

Totuși, procentul pacienților de la terapie intensivă este de două ori mai mic față de perioada primului val al pandemiei.

Autoritățile suedeze au făcut recomandări populațieidar nu au impus purtarea măștii de protecție, nu a închis restaurantele, magazinele, barurile.

În luna noiembrie, rata mortalității a depășit 10%. 

Guvernul a pregătit un proiect de lege care să permită închiderea magazinelor și restaurantelor. 

Suedia speră, ca toate statele de altfel, că pandemia va fi stopată cu ajutorul vaccinării și vrea să lanseze o  campanie în acest sens, la sfârșitul lunii decembrie. 

 

×
Subiecte în articol: suedia COVID pandemie