x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tabloidele spun că Michelle Obama cheltuieşte prea mult pe vacanţe

Tabloidele spun că Michelle Obama cheltuieşte prea mult pe vacanţe

de Anca Aldea    |    25 Aug 2011   •   13:59
Tabloidele spun că Michelle Obama cheltuieşte prea mult pe vacanţe

Zece milioane de dolari ar fi cheltuit Prima Doamna a SUA, Michelle Obama, numai pe vacante. Potrivit tabloidului britanic Daily Mail, care citeaza surse de la Casa Alba, 375.000 de dolari din banii contribuabililor americani s-au dus pe o vacanta in Spania si 1,5 milioane de dolari "au facut aripi' in Hawaii in decembrie 2010. Alti aproape 10.000 de dolari au fost cheltuiti numai pentru patru nopti de cazare in Vail, Colorado, unde Prima Doamna s-a relaxat practicand sporturi de iarna, mai ales schi. Pe langa acesti bani, au existat cheltuieli suplimentare, cele mai mari fiind pentru ofiterii care au insotit coloana oficiala pe teritoriul a 15 state americane.

In ultimul an, Michelle ar fi stat 42 de zile in sejururi, incluzand cele noua zile pe care le petrece in prezent alaturi de familia sa pe insula Martha's Vineyard – unde proprietatea inchiriata a costat 50.000 de dolari toata saptamana. Potrivit unei surse citate de National Enquirer, atunci cand calatoreste, Michelle prefera sa consume bauturi alcoolice scumpe, de exemplu martini cu votca de cea mai buna calitate si vinuri spumoase costisitoare.

Daily Mail nu ofera detalii financiare si despre alte calatorii, insa aminteste ca in cei zece milioane de dolari pe care contribuabilii i-au platit pentru distractia familiei prezidentiale intra si diurnele bodyguarzilor si agentilor secreti, precum si alte cheltuieli. De exemplu cele pe care Michelle le-a achitat cand s-a deplasat saptamana trecuta pe insula Martha's Vineyard. Presedintele a plecat de la Casa Alba la bordul Marine One si a zburat pana la baza aeriana Andrews, de unde a luat Air Force One pana la Cape Cod Coast Guard, iar de aici s-a urcat intr-un elicopter pana pe Martha's Vineyard. Michelle si cele doua fiice au plecat tot de la Washington, dar cu un avion militar special. Ele au avut propria coloana oficiala de la aeroport la resedinta de vacanta.

Pe de alta parte, potrviti ziarului Boston Globe, pe insula Martha's Vineyard bate vantul tacerii. Numeroase magazine si strazi sunt inchise din cauza vizitei inaltilor oaspeti si a prietenilor acestora. Prieteni pe care sotii Barack si Michelle au cautat sa le ofere cele mai placute momente. De exemplu, Barack si-a scos amicii pe terenul de golf – este un jucator desavarsit si ii place sa arate acest lucru. Iar Michelle si-a dus fetele pe pista de biciclete dintr-un parc impadurit.

×
Subiecte în articol: michelle obama