x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Taifunul Talas a făcut ravagii Japonia: Au murit 26 de persoane, iar 50 sunt date dispărute

Taifunul Talas a făcut ravagii Japonia: Au murit 26 de persoane, iar 50 sunt date dispărute

05 Sep 2011   •   06:14
Taifunul Talas a făcut ravagii Japonia: Au murit 26 de persoane, iar 50 sunt date dispărute

Echipele de interventie au reluat astazi cautarile in Japonia dupa trecerea taifunului Talas, care s-a soldat cu 26 de morti si peste 50 de disparuti in vestul tarii, relateaza AFP.

Furtuna puternica a provocat ploi abundente si a fost insotita de rafale de vant cu viteze de pana la 108 kilometri pe ora, potrivit BBC News. Talas a ajuns sambata pe insula Shikoku, iar duminica a traversat arhipelagul nipon, ajungand in Marea Japoniei, din estul tarii.

Agentia nationala de meteorologie a avertizat ca ploile abundente si vantul puternic vor continua, crescand riscul de inundatii si alunecari de teren.

Aproape 500.000 de persoane din vestul si centrul Japoniei au fost sfatuite sa paraseasca zona. Cele mai afectate regiuni sunt prefecturile Nara si Wakayama.

"Ne straduim sa aducem situatia sub control. Electricitatea este intrerupta si distrugerea drumurilor impiedica vehiculele noastre sa intre in zonele sinistrate", a explicat un reprezentant al pompierilor din orasul Tanabe, din prefectura Wakayama (centru-vest).

Noul premier japonez Yoshihiko Noda, investit in functie vineri, a format o celula de criza care va coordona eforturile de salvare.

Japonia este afectata de taifunuri in fiecare an, dar Talas a fost cel mai distructiv dupa 2004.

×
Subiecte în articol: taifunul talas talas japonia