x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Taxă pentru turiști la intrarea în Panteonul din Roma

Taxă pentru turiști la intrarea în Panteonul din Roma

de Redacția Jurnalul    |    17 Mar 2023   •   09:45
Taxă pentru turiști la intrarea în Panteonul din Roma
Sursa foto: Hepta

Intrarea la Panteonul din Roma va costa 5 euro, dar mai multe categorii vor avea în continuare acces gratuit. 70% din încasări vor ajunge la Ministerul Culturii, iar 30% către dieceza de Roma.

Accesul credincioșilor pentru a participa la activitățile religioase și de cult va fi total gratuit.

Cei care vor plăti intrarea, de acum înainte, vor fi turiștii. Locatarii din Roma vor fi scutiți, la fel ca multe dintre categoriile care sunt deja scutite: copiii sub 18 ani, categoriile protejate, profesorii care însoțesc grupurile școlare, în timp ce tinerii până la 25 de ani vor plăti doar 2 euro.

Ministerul va acoperi costurile de întreținere și curățenie obișnuită și extraordinară, ținând cont și de eventualele solicitări de lucrări pe care le poate primi Capitlul Bazilicii Santa Maria ad Martyres-Pantheon.

Dieceza de Roma va folosi resursele pentru activități caritabile și culturale și pentru întreținerea, conservarea și restaurarea bisericilor de stat de pe teritoriul său.

"Am ajuns să definim un obiectiv bazat pe bunul simț: să percepem un bilet modest pentru cel mai vizitat sit cultural din Italia", comentează ministrul culturii, Gennaro Sangiuliano.

Pentru moment, nu a fost stabilită o dată pentru a percepe taxa de intrare. Biletul va fi introdus imediat ce vor fi finalizate etapele tehnice necesare, notează ANSA.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: taxa intrare Panteon roma