x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Temperaturi extreme în Australia!

Temperaturi extreme în Australia!

14 Ian 2022   •   09:20
Temperaturi extreme în Australia!

Australia a egalat cea mai fierbinte zi din istoria sa, după ce un oraş de coastă a înregistrat joi o temperatură de 50,7 grade Celsius.

Temperatura atinsă joi în Onslow, Australia de Vest, a egalat un record stabilit în 1962, în Australia de Sud. Însă acest record ar putea fi doborât în Onslow şi zonele învecinate, pentru că temperaturile vor creşte uşor în cursul zilei de vineri, informează BBC.

Valul de temperaturi extreme vine după ce Australia de Vest a raportat luna trecută incendii de vegetaţie de mari proporţii. De exemplu, un incendiu în apropiere de Margaret River a mistuit peste 6.000 de hectare de teren.

Potrivit presei locale, temperatura medie în Onslow în această perioadă a anului este de 36,5 C.

Luke Huntington, de la Biroul de Meteorologie, a declarat că o acumulare de aer cald în regiune a fost cauzată de lipsa furtunilor. Acesta recomandă ca oamenii să aibă „grijă sporită să rămână în interior cu aer condiţionat sau, dacă trebuie să fie în aer liber, să stea la umbră şi să se menţină hidrataţi”.

Recordul de căldură vine la doar câteva zile după ce un raport al sistemului de sateliţi al UE a confirmat că ultimii şapte ani au fost cei mai călduroşi din istorie.

Valurile de căldură sunt din ce în ce mai probabile şi mai extreme din cauza schimbărilor climatice provocate de om.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: temperaturi australia