x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tensiuni în Asia. Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă balistică

Tensiuni în Asia. Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă balistică

de Redacția Jurnalul    |    14 Ian 2024   •   13:40
Tensiuni în Asia. Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă balistică
Sursa foto: Hepta

Coreea de Nord este acuzată de Coreea de Sud și de Japonia că a lansat o nouă rachetă balistică. Incidentul a avut loc duminică și se pare că resturile au căzut deja în ocean.

Phenianul a lansat duminică o rachetă balistică în largul coastei sale de est, au anunțat autoritățile din Coreea de Sud, potrivit Reuters.

De asemenea, paza de coastă japoneză a confirmat că resturile proiectilului au căzut în apă. Ar putea fi o rachetă balistică, au mai transmis cei de la paza de coastă.

Tensiunile în regiune sunt la cote foarte ridicate din cauza testelor militare frecvente ale Phenianului. Totodată, în noiembrie, Coreea de Nord a lansat primul său satelit militar de spionaj.

În decembrie, Coreea de Nord a anunțat că a testat cea mai nouă rachetă balistică intercontinentală pentru a evalua pregătirea de război a forței sale nucleare. În replică SUA și aliații săi Coreea de Sud și Japonia au efectuat mai multe exerciții militare și au înființat un sistem de partajare a datelor în timp real despre rachete.

×
Subiecte în articol: coreea de nord asia racheta balistica