x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE Tensiuni Rusia-Ucraina. Antony Blinken avertizează asupra unui atac rapid al Kremlinului. SUA acordă un ajutor de 200 de milioane de dolari

UPDATE Tensiuni Rusia-Ucraina. Antony Blinken avertizează asupra unui atac rapid al Kremlinului. SUA acordă un ajutor de 200 de milioane de dolari

19 Ian 2022   •   12:21
UPDATE Tensiuni Rusia-Ucraina. Antony Blinken avertizează asupra unui atac rapid al Kremlinului. SUA acordă un ajutor de 200 de milioane de dolari

Secretarul de stat american Antony Blinken avertizează ă Rusia poate ataca foarte rapid Ucraina datorită concentrării de trupe la frontieră, scrie Reuters.

"Ştim că există planuri de întărire a forţei ruse, cu un preaviz foarte scurt, pentru a acţiona mai agresiv împotriva Ucrainei", a spus Blinken la Kiev.

Însă acesta speră în continuare la o rezolvare diplomatică a conflictului, în  cadrul întâlnirii cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov. Întrevederea se va desfășura, vineri, la Geneva.

Totodată, Casa Albă a alocat, astăzi, un ajutor suplimentar de 200 de milioane de dolari pentru apărarea Ucrainei.
"Susţinem suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei şi vom continua să-i acordăm sprijinul de care are nevoie", a declarat un oficial al Departamentului de Stat american, aflat la Kiev.

ȘTIRE INIȚIALĂ Secretarul de stat american Antony Blinken a ajuns în Uraina, în această dimineaţă, pentru a discuta cu președintele Volodimir Zelenski despre situația de la frontiera cu Rusia, scrie AFP.

Acesta va asigura autoritățile de la Kiev cu privire la angajamentul SUA faţă de suveranitatea şi integritatea teritoriale ale Ucrainei.

Antony Blinken va pleca mâine la Berlin, pentru o întrevedere ministrul german de externe Annalena Baerbock.

El va avea, vineri, o întâlnire cu şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov, la Geneva.

În ultimele săptămâni au avt lo trei runde de negocieri Rusia, NATO, Uraina are însă nu au avut niciun rezultat. 

NATO vrea ca Rusia să nu invadeze Ucraina. La rândul său, Rusia vrea asigurări că NATO nu se va extinde spre est și nu va include foste republici sovietice.
 

×
Subiecte în articol: Rusia ucraina antony blinken