x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tragedie în Mexic: 11 morţi şi 70 de răniţi în urma exploziei unui camion încărcat cu artificii

Tragedie în Mexic: 11 morţi şi 70 de răniţi în urma exploziei unui camion încărcat cu artificii

16 Mar 2013   •   09:00
Tragedie în Mexic: 11 morţi şi 70 de răniţi în urma exploziei unui camion încărcat cu artificii

Cel puţin 11 persoane au murit şi aproximativ 70 au fost rănite vineri când o camionetă care transporta artificii pentru o sărbătoare religioasă a explodat într-o comună din centrul Mexicului.

"Conform primelor informaţii există 11 morţi, zece bărbaţi şi o femeie, şi aproximativ 70 de răniţi", a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a statului Tlaxcala.

Opt bărbaţi şi o femeie au murit în momentul exploziei, un al nouălea bărbat a murit în timpul transferului la spital iar al zecelea atunci când primea îngrijiri într-un spital din apropiere, a continuat purtătoarea de cuvânt.

Unii răniţi au fost transferaţi la spitalul din statul vecin Puebla, a declarat purtătoarea de cuvânt, precizând că unii dinre aceştia au "arsuri grave".

Explozia s-a produs în mijlocul zilei în localitatea Jesus de Tepactepec, la 125 de kilometri est de Ciudad de Mexico, fiind, se pare, provocată de căderea unei artificii aprinse pe vehiculul care transporta o încărcătura,  în timpul sărbătoririi sfântului Jesusito, sfântul patron al satului.

Militarii şi serviciile de salvare se aflau vineri după amiază la faţa locului, accesul în zonă fiind interzis.

×
Subiecte în articol: tragedie mexic exployie artificii camion