x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tragedie la Cirque du Soleil! Un acrobat cade şi moare în timpul spectacolului

Tragedie la Cirque du Soleil! Un acrobat cade şi moare în timpul spectacolului

19 Mar 2018   •   08:36
Tragedie la Cirque du Soleil! Un acrobat cade şi moare în timpul spectacolului

Un acrobat experimentat de la Cirque du Soleil a murit sâmbătă seara după ce a căzut pe scenă în timpul unui spectacol desfăşurat în Tampa, Florida, a anunţat duminică importanta companie din domeniul divertismentului, cu baza la Montréal.

 

Yann Arnaud, în vârstă de 38 de ani, a căzut în timp ce realiza o acrobaţie aeriană în cadrul unei reprezentaţii a spectacolului "Volta". Artistul francez a fost transportat la spital, unde a murit câteva ore mai târziu din cauza leziunilor suferite.

"Marea familie a Cirque du Soleil este în stare de şoc şi devastată de această tragedie", a declarat Daniel Lamarre, preşedintele companiei, într-un comunicat. "În prezent strângem toate informaţiile legate de acest eveniment tragic. Oferim cooperarea noastră deplină autorităţilor în timp ce analizează circumstanţele acestui accident", a indicat el.

"Yann era alături de noi de peste 15 ani şi a fost iubit de toţi cei care au avut ocazia să-l cunoască", a subliniat Daniel Lamarre. Nu este prima dată când Cirque du Soleil, fondată la Quebec în 1984, deplânge moartea unui acrobat în timpul unuia dintre spectacolele sale.

Tot în Statele Unite, în iunie 2013, o acrobată franceză, Sarah Guillot-Guyard, a murit după o cădere în timpul spectacolului "KA", desfăşurat la hotelul şi cazino-ul MGM Grand din Las Vegas. Într-un alt incident, în 2009, un acrobat ucrainean, Olexandre Jurov, poreclit "Sacha", în vârstă de 24 de ani, a suferit o cădere fatală în timpul unui antrenament la Montréal. AGERPRES

×