x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tranzacții de miliarde în industria farma. AstraZeneca și-a vândut acțiunile la Moderna

Tranzacții de miliarde în industria farma. AstraZeneca și-a vândut acțiunile la Moderna

01 Mar 2021   •   10:33
Tranzacții de miliarde în industria farma. AstraZeneca și-a vândut acțiunile la Moderna
Sursa foto: Foto: Lucian Alecu

Compania farmaceutică anglo-suedeză AstraZeneca și-a vândut participația de 7,7%, deținută la grupul american Moderna, pentru o sumă care depășește un miliard de dolari, scrie Reuters. Acțiunile Moderna au crescut semnificativ după lansarea vaccinului anti COVID-19.

Totuși, cei doi producători de medicamente rămân parteneri pentru dezvoltarea de tratamente, iar AstraZeneca și-ar putea vinde vaccinul dezvoltat împreună cu Universitatea Oxford împotriva infecției cu virusul SARS-CoV-2.

La rândul său, Moderna se așteaptă la vânzări de circa 18,4 miliarde de dolari ale serului său, din care va produce 700 de milioane de doze și încearcă să crească producția la un miliard de doze. Până acum, societatea a livrat 60 de milioane de doze, din care 55 de milioane în SUA. În ultimul trimestru din 2020, a realizat venituri de 199,87 de milioane de dolari de pe urma comercializării acestui vaccin.

Comisia Europeană a încheiat un acord cu Moderena pentru achiziția a 150 de milioane de vaccin pentru acest an, cu opțiunea de a mări comanda la alte 150 de milioane de doze în 2022. Anul trecut cele două părți au încheiat un contract pentru 160 de milioane de doze, a căror livrare a început în ianuarie 2021, din care 10 milioane de doze până la sfârșitul lunii martie.

 

×
Subiecte în articol: AstraZeneca moderna farma