x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tratatul Start, stropit cu vinuri de Moravia şi supă de dovleac

Tratatul Start, stropit cu vinuri de Moravia şi supă de dovleac

de Sînziana Stancu    |    08 Apr 2010   •   00:00

Preşedintele ceh, Vaclav Klaus, le-a oferit oaspeţilor săi Barack Obama şi Dmitri Medvedev specialităţi culinare specifice Cehiei la prânzul de gală ce a urmat semnării Tratatului START.

Meniul cu care Vaclav Klaus i-a răsfăţat pe preşedintele american şi pe premierul rus a inclus supă de dovleac, friptură de vită cu ciuperci şi îngheţată, precum şi vinuri de Moravia, după cum au declarat surse din cadrul administraţiei prezidenţiale de la Praga, citate de Mediafax.

"Am mai organizat un summit important în trecut, avem experienţă în ceea ce priveşte găzduirea unor astfel de evenimente, iar lumea ştie asta", a declarat şeful Cancelariei prezidenţiale, Petr Hayek. El a apreciat că summitul a fost un succes, "datorită profesionalismului echipei de la Castelul din Praga", unde se află sediul Preşedinţiei cehe.

Doar cadourile au lipsit de la ceremonie, deoarece, după cum a declarat o reprezentantă a Biroului de Presă al Preşedinţiei cehe, nu a fost vorba despre "o vizită bilaterală obişnuită", ci despre "un summit", şi de aceeea nu a fost vorba despre nici un schimb de cadouri.

Preşedintele american a rămas şi în cursul serii la Praga, pentru a se întâlni cu preşedinţii a 11 ţări est-europene, la un dineu oferit de ambasadorul american la Praga, în reşedinţa sa.

×
Subiecte în articol: externe