x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trump își pregătește o revenire în forță

Trump își pregătește o revenire în forță

02 Feb 2022   •   10:20
Trump își pregătește o revenire în forță

Echipa electorală a fostului preşedinte american Donald Trump a colectat fonduri de peste 120 de milioane de dolari pentru campanii politice destinate scrutinului parlamentar parţial din noiembrie 2022 şi alegerilor prezidenţiale din 2024, informează cotidianul Financial Times.

Donald Trump depune eforturi pentru a se menţine în centrul atenţiei publice în contextul în care vrea să obţină o nouă nominalizare pentru a reprezenta Partidul Republican în scrutinul prezidenţial din 2024.

Echipa fostului preşedinte al SUA a anunţat că a colectat fonduri electorale de 51 de milioane de dolari în al doilea semestru al anului 2021, astfel că suma totală a fondurilor ajunge la 122 de milioane de dolari.

"Donald Trump este extrem de implicat în eforturile de a rămâne relevant, de a se impune în dispute şi de a se asigura că în cursul alegerilor parlamentare parţiale va avea de partea sa cel puţin la fel de mulţi oameni ca acum, sperăm chiar mai mulţi", a declarat Dan Eberhart, directorul general al companiei Canary şi unul dintre principalii sponsori ai Partidului Republican.

Cea mai mare parte a fondurilor colectate provine de la donatori individuali. Banii au fost strânşi prin intermediul Comitetului electoral al lui Donald Trump, denumit "Să Salvăm America" ("Save America"), conform unei analize FT asupra documentaţiei federale privind finanţarea electorală. Datele arată că fostul preşedinte al SUA a transferat frecvent sume mari de bani între filialele Comitetului electoral în a doua jumătate a anului trecut.

Donald Trump rămâne politicianul republican care atrage cele mai multe fonduri electorale. Spre exemplu, Comitetul Naţional Republican pentru scrutinul din Senat a atras doar 105 milioane de dolari în anul 2021, iar Comitetul pentru alegerile din Camera Reprezentanţilor 140 de milioane de dolari, dar aceste fonduri sunt destinate tuturor candidaţilor republicani.

"Donald Trump continuă să atragă atenţia şi să configureze viitorul Partidului Republican. Nu există dubii că sloganul «Să facem America din nou măreaţă» va fi un val masiv în alegerile parlamentare parţiale şi va continua până la scrutinul prezidenţial din 2024", afirmă Taylor Budowich, directorul de comunicare al echipei lui Donald Trump.

Donald Trump încearcă să se poziţioneze pe frontul politic pentru a candida din nou în scrutinul prezidenţial din 2024 şi susţine aproape 100 de candidaţi în scrutinul parlamentar parţial şi în alegerile pentru funcţii de guvernatori de state din noiembrie 2022.

"Cu cât va ajuta mai mult Partidul Republican să obţină cât mai multe posturi de guvernatori ai statelor americane şi cât mai multe locuri în Senat şi Camera Reprezentanţilor, cu atât va fi mai bine poziţionat pentru anul 2024", afirmă Ford O’Connell, un activist politic republican din statul Florida.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Donald Trump