x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trump junior, în vizorul federal

Trump junior, în vizorul federal

10 Iul 2017   •   13:50
Trump junior, în vizorul federal

Donald Trump Jr. și Jared Kushner, ginerele președintelui Statelor Unite, s-au întâlnit cu o avocată rusă, la scurt timp după ce Donald Trump a obținut nominalizarea drept candidat la președinție din partea Partidului Republican, scrie ziarul „ The New York Times”, citat de Reuters.

 Întâlnirea a avut loc pe 9 iunie 2016, la Trump Tower, clădirea din districtul newyorkez Manhattan, unde se află reședința actualului președinte, precizează cotidianul american. Este prima confirmare a unei întâlniri private între cei mai apropiați oameni ai președintelui și un cetățean rus, afirmă „The New York Times”, citând ca surse înregistrări guvernamentale confidențiale și persoane care cunosc documentele. Donald Trump junior a recunoscut printr-o declarație că întâlnirea a avut loc și a afirmat că a fost una „scurtă, de prezentare”, iar subiectul principal a fost adopția copiilor ruși de către cetățenii americani. El susține că i-a chemat la întâlnire și pe Kushner — soțul surorii sale, Ivanka Trump — și pe Paul Manafort, care era atunci șeful campaniei prezidențiale. „Nu a fost o problemă de campanie la momentul respectiv și nu a existat o continuare”, susține fiul cel mare al președintelui. „O cunoștință mi-a cerut să particip la întâlnire, dar nu mi s-a spus dinainte numele persoanei cu care urma să mă întâlnesc”. Un avocat al lui Kushner afirmă că acesta „a participat pentru scurt timp” la întâlnire, una din cele peste 100 cu reprezentanți a mai mult de 20 de țări, în timpul campaniei electorale și după alegeri. Avocata rusă Natalia Veselnițkaia, cea cu care s-au întâlnit apropiații lui Trump, este cunoscută pentru campania ei împotriva legislației americane care stabilește o listă neagră cu suspecții de încălcări ale drepturilor omului.

Posibilele contacte între campania electorală a lui Trump și reprezentanți ai Rusiei sunt anchetate de un procuror federal special american.

Donald Trump Jr a recunoscut că s-a întâlnit cu o avocată din Rusia

×
Subiecte în articol: Donald Trump