x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trump nu crede că regimul de la Phenian deţine rachete balistice, pentru că aşa i-a spus Putin, spune un fost director FBI

Trump nu crede că regimul de la Phenian deţine rachete balistice, pentru că aşa i-a spus Putin, spune un fost director FBI

18 Feb 2019   •   16:23
Trump nu crede că regimul de la Phenian deţine rachete balistice, pentru că aşa i-a spus Putin, spune un fost director FBI

Un fost director FBI a afirmat că Donald Trump a respins un raport oferit serviciile secrete americane cu privire la ameninţarea pe care o prezintă Coreea de Nord, pentru că aşa i-a spus Vladimir Putin, scrie The Guardian. “Nu îmi pasă. Îl cred pe Putin.”, au fost cuvintele lui Trump, potrivit fostului director.

Andrew McCabe a făcut afirmaţiile în timpul unui interviu pentru 60 Minutes.

McCabe a spus că Trump a făcut comentariile în timpul unei întâlniri despre capacităţile militare ale Coreei de Nord. McCabe nu a fost prezent la întâlnire, însă colegii săi de la FBI i-au povestit despre cele discutate.

“Preşedintele s-a implicat în mai multe discursi fără legătură. Într-unul dintre ele acesta comenta despre rachetele balistice lansate recent de guvernul din Coreea de Nord. Şi, pe scurt, preşedintele spunea că nu crede că guvernul din Coreea de Nord are capacitatea de a lovi SUA cu rachete balistice. Preşedintele nu credea pentru că Putin nu le are. Preşedintele Putin i-a spus că regimul de la Phenian nu are rachetele alea.”, a spus McCabe.

"Oficialii din serviciile secrete au răspuns că acest lucru nu era în concordanţă cu niciuna dintre informaţiile pe care administraţia guvernamentală le are, iar preşedintele a răspuns: «Nu-mi pasă. Îl cred pe Putin»", a adăugat fostul director FBI.

În urma interviului, Trump a răspuns printr-o postare pe Twitter, în cadrul căreia îl acuză pe McCabe că a fost implicat în scandalul care o viza pe Hillary Clinton.

×