x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trupul Mariei Kaczynska, repatriat. Funeraliile cuplului prezidenţial polonez vor avea loc duminică

Trupul Mariei Kaczynska, repatriat. Funeraliile cuplului prezidenţial polonez vor avea loc duminică

13 Apr 2010   •   00:00

Polonezii se pregătesc să-şi ia rămas bun de la preşedintele Lech Kaczynski şi de la celelalte victime ale catastrofei de la Smolensk. În această dimineaţă a fost repatriat şi corpul neînsufleţit al Primei Doamne a Poloniei. Ceremonia funerară la care sunt aşteptaţi lideri politici din lumea întreagă va avea loc sâmbătă, urmând ca înhumarea cuplului prezidenţial să aibă loc duminică. Între timp, mii de oameni continuă să-i omagieze pe cei dispăruţi.



Palatul prezidenţial din Varşovia, unde a fost depus sicriul preşedintelui Lech Kaczynski, este înconjurat de o adevărată mare de lumânări depuse de polonezii îndureraţi. În bisericile oraşului se oficiază liturghii solemne în memoria celor dispăruţi în catastrofa aeriană.

Corpul neînsufleţit al Primei Doamne a Poloniei, Maria Kaczynska, identificat luni, a fost adus în ţară cu un avion special, la ora 11:35 ora României.



O ceremonie omagială în memoria victimelor va avea loc sâmbătă, la monumentul soldatului necunoscut din Varşovia. Potrivit directorului adjunct al preşedinţiei, Jacek Sasin, citat de AFP, înhumarea cuplului prezidenţial va avea loc duminică.

La ceremonii şi-au anunţat participarea numeroşi şefi de stat şi de guvern, între care preşedintele Rusiei Dmitri Medvedev, cancelarul Germaniei Angela Merkel, liderii Uniunii Europene şi, posibil, preşedintele american Barack Obama.

"Locul unde va fi înhumat cuplul prezidenţial a fost deja ales de familie, dar acesta nu poate fi anunţat pentru moment", a declarat Jacek Sasin.

×
Subiecte în articol: externe