x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tunuri, drone, tancuri și locuri de muncă 

Tunuri, drone, tancuri și locuri de muncă 

de Redacția Jurnalul    |    24 Oct 2024   •   09:00
Tunuri, drone, tancuri și locuri de muncă 

Compania germană Rheinmetall va deschide în Marea Britanie o fabrică care va produce țevi de tun. Ambele țări vor colabora pentru a dezvolta noi tipuri de drone și o nouă rachetă cu rază lungă. De asemenea, avioane germane de supraveghere maritimă vor fi găzduite de o bază RAF din Scoția și vor patrula în Atlanticul de Nord. Acestea sunt prevederile unui „acord de apărare de referință”, cum a fost numit de guvernul britanic, semnat ieri de cele două țări. 

Nu a fost dezvăluit încă locul în care, după zece ani de pauză pe teritoriul Marii Britanii, se vor produce din nou țevi de tun. S-a comunicat însă că prin această investiție vor fi create 400 de locuri de muncă, iar oțelul folosit pentru tunuri va fi produs tot local, de uzina Forgemasters, din Sheffield. Oțelăria tocmai a fost cumpărată de guvernul britanic.

În ceea ce privește dronele anglo-germane, acestea vor fi capabile să zboare alături de avioanele Typhoon folosite de armatele ambelor țări.

Pactul privind apărarea, numit Trinity House Agreement, este primul de acest fel dintre Regatul Unit și Germania. Britanicii au un tratat asemănător încheiat în 2010 cu Franța. 

Într-un joint venture, britanicii și nemții construiesc deja în Telford, Shropshire, vehiculul blindat de luptă Boxer și noul tanc Challenger 3.

×