x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Turcia a acceptat aderarea Finlandei și Suediei la NATO

Turcia a acceptat aderarea Finlandei și Suediei la NATO

28 Iun 2022   •   21:53
Turcia a acceptat aderarea Finlandei și Suediei la NATO

 Președintele Finlandei a declarat marți că Turcia a fost de acord să sprijine aderarea comună a Finlandei și Suediei la NATO, în prima zi a summitului alianței din capitala spaniolă Madrid.

 Președintele finlandez Sauli Niinisto a declarat marți că Turcia a fost de acord să sprijine aderarea comună a Finlandei și Suediei la NATO, în prima zi a summitului alianței care are loc în capitala spaniolă Madrid, relatează Reuters..

Președintele finlandez Niinisto Niinisto a declarat că acest progres a avut loc după ce cele trei țări au semnat un memorandum comun "pentru a-și extinde sprijinul deplin împotriva amenințărilor la adresa securității fiecăreia dintre ele".

Anunțul a fost făcut oficial și de secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, care a precizat că miercuri liderii alianței vor lua decizia de a invita cele două state.

Turcia a blocat inițial solicitările Suediei și Finlandei de a adera la alianța militară occidentală, acuzându-le că susțin grupuri pe care Ankara le consideră teroriste.

×