x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Turcia a interzis vânzarea de îngrăşăminte pe bază de nitrat de amoniu după o serie de atacuri cu bombă

Turcia a interzis vânzarea de îngrăşăminte pe bază de nitrat de amoniu după o serie de atacuri cu bombă

09 Iun 2016   •   18:35
Turcia a interzis vânzarea de îngrăşăminte pe bază de nitrat de amoniu după o serie de atacuri cu bombă

Turcia a interzis vânzarea de îngrăşăminte pe bază de nitrat de amoniu care pot fi utilizate în explozibili, după o serie de atacuri cu bombă comise în acest an pe teritoriul turc, a declarat joi ministrul agriculturii, Faruk Celik, relatează Reuters.

Decizia survine după ce 11 persoane, între care şase ofiţeri de poliţie, au fost ucise marţi într-un atac cu bombă care a vizat un autobuz de poliţie în centrul oraşului Istanbul. Articole apărute în ziare sugerau că puterea explozibililor a fost intensificată cu ajutorul unor îngrăşăminte.

'Începând de ieri (miercuri), Turcia a interzis vânzarea de îngrăşăminte care ar putea fi folosite ca explozivi', a declarat ministrul agriculturii, Faruk Celik, pentru televiziunea TRT Haber, adăugând că până acum au fost confiscate 64.000 de tone de îngrăşăminte.

Celik a afirmat că înainte de această interdicţie, îngrăşăminte pe bază de nitrat de amoniu, care pot fi folosite pentru a spori puterea explozivilor, erau disponibile pentru vânzare în 9.700 de locuri din Turcia.

Ziarul Haberturk a precizat că guvernul prevede de asemenea măsuri suplimentare pentru sporirea controalelor asupra transportului de îngrăşăminte, inclusiv instalarea unui cip în pachete şi creşterea activităţii de audit la companiile importatoare. AGERPRES

×
Subiecte în articol: ingrasaminte pe baza de amoniu