x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Turcia: Un procuror cere pedepse de 15 ani de închisoare pentru jurnalişti de la Cumhuriyet

Turcia: Un procuror cere pedepse de 15 ani de închisoare pentru jurnalişti de la Cumhuriyet

16 Mar 2018   •   19:34
Turcia: Un procuror cere pedepse de 15 ani de închisoare pentru jurnalişti de la Cumhuriyet

Un procuror turc a cerut vineri, în cadrul unui proces judiciar desfăşurat la Istanbul, pedepse de 15 ani de închisoare contra unor jurnalişti ai ziarului de opoziţie turc Cumhuriyet.

 

Pedepsele au fost cerute pentru 13 jurnalişti şi membri ai conducerii publicaţiei. Totuşi, procurorul a cerut retragerea acuzaţiilor împotriva altor trei persoane din acest dosar, notează Cumhuriyet.

Săptămâna trecută, un tribunal a decis eliberarea lui Ahmet Sik, un cunoscut jurnalist de investigaţii, după 430 de zile în detenţie. În acelaşi timp, redactorul-şef a fost eliberat după aproape 500 de zile de închisoare. Alţi membri ai redacţiei Cumhuriyet au fost eliberaţi anul trecut.

Totuşi, directorul executiv Akin Atalay rămâne în spatele gratiilor. Căpitanul unui vas pleacă ultimul, a afirmat judecătorul, explicând continuarea detenţiei lui Atalay.

Procurorul a mai cerut ţinerea în continuare în detenţie a unei alte persoane legate de acest caz, afirmând că aceasta este un membru important al unei organizaţii teroriste. Cazul Cumhuriyet este unul dintre procesele în justiţie aflate pe rol care au fost intentate unor media în Turcia. AGERPRES

×