x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un adolescent care şi-a mâzgălit numele în templul din Luxor, dat în vileag de utilizatorii de internet

Un adolescent care şi-a mâzgălit numele în templul din Luxor, dat în vileag de utilizatorii de internet

27 Mai 2013   •   15:56
Un adolescent care şi-a mâzgălit numele în templul din Luxor, dat în vileag de utilizatorii de internet

Părinţii unui adolescent chinez au cerut scuze poporului egiptean, precum şi celui chinez după ce fiul lor a fost identificat de utilizatorii de internet drept autorul unei mâzgăleli pe un bazorelief din templul Luxor.

Scandalul a început vinerea trecută, când, un utilizator al site-ului de socializare Weibo (varianta chinezească a Twitterului) a postat o fotografie în care pe un bazorelief din templul Luxor se putea citi inscripţia mâzgălită: "Ding Jinhao a fost aici" în caractere chinezeşti.

Actul de vandalism a stârnit mânia multor chinezi, care au reuşit să îl identifice pe respectivul Ding Jinhao, publicând online data lui de naştere şi şcoala la care învaţă.

Mama adolescentului a declarat într-un ziar chinez că fiul său regretă fapta.

"Vrem să cerem scuze poporului egiptean şi tuturor chinezilor pe care acest caz i-a supărat", a declarat mama adolescentului. Aceasta a adăugat că fiul ei, elev în Nanjing, a comis actul de vandalism când era mai tânăr, însă acum a realizat cât de gravă a fost fapta lui.

Tatăl adolescentului a făcut apel la chinezii ultragiaţi să-i lase fiul în pace, afirmând că acesta se simte foarte prost din cauza presiunii create.

Între timp, hackerii chinezi au spart site-ul şcolii la care adolescentul învaţă, drept răzbunare.

Acest incident s-a petrecut la câteva zile după ce unul dintre cei patru vice-premieri ai Chinei s-a plâns că "actele necivilizate" ale anumitor turişti chinezi afectează imaginea ţării.

Chinezii au cheltuit, anul trecut, aproape 100 de miliarde de euro în excursiile în afara ţării. 

×
Subiecte în articol: templu luxor turisti chinezi weibo