x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Justiţia turcă a anulat decizia de blocare a accesului la Twitter

Justiţia turcă a anulat decizia de blocare a accesului la Twitter

26 Mar 2014   •   13:54
Justiţia turcă a anulat decizia de blocare a accesului la Twitter

Un tribunal administrativ din Ankara a dispus miercuri anularea controversatei decizii a guvernului turc de a bloca accesul la reţeaua Twitter.

Autoritatea turcă de telecomunicaţii blocase încă de săptămâna trecută reţeaua de socializare, acuzată de premierul Recep Tayyip Erdogan că răspândeşte acuzaţii de corupţie la adresa regimului său, înaintea alegerilor municipale de la 30 martie.

Această măsură este "contrară principiilor statului de drept", a decis instanţa de judecată, citată de canalul de ştiri CNN-Turk.

Opoziţia turcă şi mai multe organizaţii nonguvernamentale au sesizat justiţia, după decizia autorităţilor de la Ankara.

TIB poate acum face recurs la decizia instanţei, însă este obligată să deblocheze reţeaua de socializare în aşteptarea hotărârii curţii de apel în legătură cu solicitarea sa.

Blocarea Twitter a fost "ocolită" în mare parte de către utilizatorii turci, însă a provocat o avalanşă de critici, denunţându-se o măsură de "cenzură" şi o tendinţă autoritară a regimului islamo-conservator turc, la putere din 2002.

Decizia de blocare a reţelei Twitter a fost luată după difuzarea zilnică pe internet, de mai bine de trei săptămâni, a unor fragmente de convorbiri telefonice interceptate ale premierului Erdogan, implicat într-un mare scandal de corupţie care i-a slăbit poziţia pe scena politică din Turcia.

×
Subiecte în articol: twitter interdictie turcia justitie