x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucigaşul din Yellowstone Park

Ucigaşul din Yellowstone Park

de Cristian Ionescu    |    30 Aug 2011   •   02:09
Ucigaşul din Yellowstone Park

Parcul National Yellowstone (SUA) a fost scena unor intamplari parca rupte din filmele de groaza. Un excursionist a fost gasit ieri, sfasiat, pe cararea unui traseu, unde, cu ceva timp in urma un altul murea rapus de un urs grizzly, potrivit news.yahoo.com

Initial, autoritatile parcului s-au facut ca ploua, spunand ca este posibil ca ursul sa fi gustat din saracul om, dupa moartea acestuia. Cum cele doua atacuri au avut loc in apropiere unul de altul, oficialii parcului au purces spre identificarea ursului faptas, banuind ca ursul ar putea fi implicat in ambele incidente, a declarat un purtator de cuvant al parcului Yellowstone.

John Wallace, de 59 de ani, a plecat singur la drum, sa exploreze faimosul parc, fiind descoperit pe bucati, in dimineata zilei de vineri, de alti doi excursionisti, acestia raportand la fata locului semne de activitate specifice unui grizzly , adica urme de urs. Informatiile despre moartea bietului om nu au fost clare pana la autopsie, fiind lansate diferite scenarii: Jaf, crima, viol, inclusiv o implicare a Mafiei. Insa, in urma cu putin timp, reprezentantii politiei au dat publicitatii raportul medicilor legisti: "Rezultatele autopsiei, efectuata duminica dupa-amiaza, concluzioneaza: John Wallace a murit ca urmare a unor leziuni traumatice specifice unui atac de urs Grizzly".

Totusi, circumstantele exacte ale atacului au ramas un mister din cauza faptului ca nu exista vreun martor, iar ursul e nevinovat pana la proba contrarie. Cel putin acestea erau declaratiile initiale ale lui Dan Wenk, adimistrator la Yellowstone. Insa, dupa publicarea anchetei legistilor, Wenk a revenit asupra declaratiilor si a spus ca, "Odata identificat animalul, vor fi luate masurile necesare eliminarii ursului din cadrul populatiei existente".

Curios faptul ca moartea lui Wallace vine la aproape o luna dupa ce o femela Grizzly a atacat si ucis un alt om, explicatia lui Wenk fiind atunci ca n-a fost vina ursului, animalul doar incerca sa-si apere cei doi pui. Atunci, managerii parcului nu au optat pentru a captura sau ucide ursoaica, deoarece au ajuns la concluzia ca animalul a actionat intr-un mod pur defensiv si nu a avut antecedente de conflicte cu oamenii.

Purtatorul de cuvant al parcului, Al Nash, a adaugat ca s-a inregistrat ADN-ul, prin probele colectate de la ambele scene, si sunt in acest moment comparate pentru a determina implicarea ursului in cele doua crime.

Surprinzator, in ciuda recentelor "confruntari" din Yellowstone intre ursii Grizzly si oameni, Wenk spune ca: "Nu cred ca ne uitam la un trend." El a adaugat ca evenimentele sunt inca extrem de rare.

Traseul pe care il alesese John Wallace are in jur de 34 kilometri. Era semnalizat corespunzator cu indicatoare de activitate a ursilor grizzly, iar excursionistii erau sfatuiti sa mearga in grupuri de sase, sa faca zgomot si sa aibe asupra lor pulverizatoare anti-urs.

×