x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraina cere să primească invitația de aderare la NATO înainte de finalul mandatului lui Biden

Ucraina cere să primească invitația de aderare la NATO înainte de finalul mandatului lui Biden

de Redacția Jurnalul    |    16 Oct 2024   •   11:03
Ucraina cere să primească invitația de aderare la NATO înainte de finalul mandatului lui Biden
Sursa foto: Hepta

Ucraina cere să primească invitația de aderare la NATO înainte de finalul mandatului lui Joe Biden. Ar fi o moștenire potrivită pentru președintele SUA, a explicat un oficial ucrainean. Totuși, demersul poate fi legat de incertitudinea privitoare la sprijinul pentru Ucraina după alegerile din SUA.

Ucraina cere o invitație de aderare la NATO înainte ca președintele Joe Biden să părăsească Casa Albă, argumentând că ar fi o moștenire potrivită pentru liderul SUA, a declarat un înalt diplomat ucrainean.

„Ideea noastră este că a oferi Ucrainei o invitație în acest moment este un semnal politic. Credem sincer că poate face parte din moștenirea actualei administrații americane”, a declarat Nataliia Galibarenko, ambasadorul Kievului la NATO, pentru Reuters.

Alegerile prezidențiale de luna viitoare din SUA creează o incertitudine majoră pentru Ucraina, deoarece Washingtonul a fost cel mai mare furnizor de ajutor militar al Kievului în războiul cu Rusia.

Vicepreședinta Kamala Harris care este candidata democraților a spus că va sprijini Ucraina, dar nu a precizat nivelul acestui sprijin. Fostul președinte republican Donald Trump nu a spus cum va gestiona războiul.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a transmis în ultimele săptămâni că vede o invitație în regim de urgență la NATO ca parte a „planului său de victorie”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ucraina aderare nato final mandat Biden