x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraina nu vrea să modifice frontiera cu România

Ucraina nu vrea să modifice frontiera cu România

de Sînziana Stancu    |    14 Apr 2010   •   00:00

Ucraina a anunţat că nu intenţionează să modifice linia frontierei cu România de-a lungul Dunării.



Ministerul ucrainean de Externe a făcut aceste declaraţii în contextul informaţiilor referitoare la cazul Insulei Maican, relatează pagina online a agenţiei Interfax-Ukraine, preluată de Mediafax.

Oleh Voloşin, purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe, susţine că situaţia Insulei Maican intră sub incidenţa Acordului de bună vecinătate semnat de România şi Ucraina în anul 2003, în care se stipulează inviolabilitatea frontierei.

"De aceea, partea ucraineană nu intenţionează să modifice linia frontierei în această zonă, iar toate subiectele de dispută care apar din cauza dorinţei părţii române de a face schimbări vor fi discutate de serviciile de frontieră, precum şi în cadrul convorbirilor programate pentru 27 aprilie între adjunctul ministrului ucrainean de Externe, Kostiantin Ieliseiev, şi secretarul de stat din cadrul Ministerului român al Afacerilor Externe, Bogdan Mazuru", a ţinut să precizeze Voloşin.

El a mai subliniat că Ucraina porneşte de la premisa că nici o parte a teritoriului său nu poate fi luată de un alt stat.

Anterior, deputatul ucrainean Ghenadie Zadirko afirma că România doreşte să obţină Insula Maican de pe Dunăre. Potrivit parlamentarului ucrainean, pretenţiile teritoriale ale României vizează o insulă mică nelocuită (de 1.500 pe 800 de metri), situată pe Dunăre, în zona de frontieră dintre oraşele Chilia şi Vilkovo, insulă care aparţine în prezent Ucrainei.

×
Subiecte în articol: externe