x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraina: Doi morţi în urma unui atac aerian rus asupra Kievului

Ucraina: Doi morţi în urma unui atac aerian rus asupra Kievului

de Redacția Jurnalul    |    11 Aug 2024   •   08:20
Ucraina: Doi morţi în urma unui atac aerian rus asupra Kievului
Sursa foto: Hepta/ Ucraina rachete Kiev

Un bărbat de 35 de ani şi fiul acestuia de 4 ani au fost ucişi în noaptea de sâmbătă spre duminică de resturi de rachetă căzute în timpul unui atac rus asupra Kievului, au anunţat serviciile de urgenţă ucrainene, relatează AFP.

De asemenea, trei persoane au fost grav rănite după ce resturile au căzut pe un bloc de apartamente din cartierul Brovary, în suburbia de est a capitalei ucrainene, potrivit surselor citate.

O mare parte a ţării a fost sub alertă aeriană în cursul nopţii, în special Kievul, unde s-au auzit primele explozii sâmbătă seara.

Potrivit Telegram, administraţia militară de la Kiev a indicat că apărarea antiaeriană a fost activată.

De partea rusă, guvernatorul Alexei Smirnov a indicat că 13 persoane au fost rănite în cursul nopţii în regiunea Kursk, dintre care două se află în stare gravă, de resturi de la o rachetă ucraineană căzute pe un imobil.

Ucraina este vizată în mod constant de atacuri cu rachete şi drone şi le cere aliaţilor săi occidentali furnizarea de mai multe sisteme de apărare antiaeriană.

Rusia duce lupte intense contra a mii de soldaţi ucraineni la circa 20 de kilometri în interiorul regiunii Kursk, după ce marţi forţe ucrainene au efectuat o ofensivă ce a luat prin surprindere armata rusă slab desfăşurată în zonă.AGERPRES

×
Subiecte în articol: Kiev rachete atac rusia