x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UE respinge recursul Venezuelei împotriva sancţiunilor adoptate în 2017

UE respinge recursul Venezuelei împotriva sancţiunilor adoptate în 2017

20 Sep 2019   •   16:50
UE respinge recursul Venezuelei împotriva sancţiunilor adoptate în 2017

Justiţia europeană a respins vineri recursul guvernului venezuelean al lui Nicolas Maduro împotriva sancţiunilor adoptate în 2017 de UE, relatează AFP.

În noiembrie 2017, UE a impus un embargo asupra armelor şi a echipamentelor susceptibile de a fi utilizate în scopuri represive împotriva opoziţiei din Venezuela.

Tribunalul Uniunii Europene a estimat că solicitarea guvernului lui Nicolas Maduro este inacceptabilă.

Cu prilejul audierii din februarie, reprezentanta Consiliului UE, Petra Mahnic, a declarat că măsurile răspund "deteriorării democraţiei, statului de drept şi drepturilor omului în Venezuela".

Venezuela a devenit prima ţară latinoamericană care este sancţionată de Uniunea Europeană.

Guvernul lui Nicolas Maduro a făcut recurs în februarie 2018 împotriva sancţiunilor, estimând că ele nu sunt suficient fundamentate, că punctul de vedere al Caracasului nu a fost auzit şi că ele sunt "ilegale în virtutea dreptului internaţional cutumiar".

În plus faţă de embargoul asupra armelor, europenii au adoptat în 2018 sancţiuni împotriva a 18 membri ai regimului venezuelean, decretând o îngheţare a bunurilor şi o interdicţie de călătorie pe teritoriul UE.

Justiţia europeană urmează să se pronunţe asupra recursurilor înaintate de zece dintre ei împotriva acestor sancţiuni individuale, printre care şi vicepreşedinta Delcy Rodriguez.

În iulie, Parlamentul European a cerut instituirea de sancţiuni pentru un număr mai mare de persoane responsabile pentru represiunea din Venezuela şi şi-a reafirmat susţinerea pentru preşedintele interimar autoproclamat Juan Guaido.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: sanctiuni venezuela nicolas maduro