x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ulei de palmier contra „Suhoi”

Ulei de palmier contra „Suhoi”

09 Aug 2017   •   20:30
Ulei de palmier contra „Suhoi”

Indonezia va schimba ulei de palmier, cafea și ceai cu avioane de vânătoare rusești, cu scopul de a profita de noile sancțiuni internaționale care afectează Rusia, a afirmat, marți, un responsabil local, citat de France Presse.

Jakarta a semnat cu Moscova, săptămâna trecută, un protocol de acord care prevede achiziționarea a 11 avioane de vânătoare rusești „Suhoi”, în schimbul unor produse de primă necesitate, a indicat Marolop Nainggolan, purtător de cuvânt al Ministerului indonezian al Comerțului. „Ideea a fost lansată anul trecut, anumite persoane sugerând că Indonezia ar trebui să cumpere avioanele la schimb cu principalele noastre produse alimentare”, a spus Nainggolan. Noile sancțiuni, adoptate la începutul lunii de Uniunea Europeană și de SUA, vizează Rusia pentru presupusul său amestec în alegerile prezidențiale americane și anexarea peninsulei ucrainene Crimeea. Ministrul indonezian al Comerțului, Lukita Enggartiasto, a estimat că sancțiunile, care au constrâns Rusia să caute noi piețe, pot fi o șansă bună pentru Indonezia. „Este o oportunitate pe care noi nu ar trebui să o pierdem din vedere”, a declarat el, la Moscova. Acordul, care urmează să fie pus în aplicare prin conglomeratul public rusesc „Rostec” și cel indonezian „PT Perusahaan Perdagangan Indonesia”, ar putea deschide calea și altor acorduri bilaterale, ca de exemplu în domeniile energiei și aviației, a subliniat Lukita. Aceste informații au fost făcute în timp ce ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a început, ieri, o vizită de două zile în Indonezia.

 

Lukita Enggartiasto, ministrul indonezian al Comerţului, a afirmat că această înţelegere ar putea sta la baza unui acord comercial bilateral, care să se extindă asupra unor domenii precum energia sau aviaţia

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a început, ieri, o vizită de două zile în Indonezia.

×
Subiecte în articol: ulei de palmier avion suhoi indonezia