x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un Airbus A380 a zburat 14 ore cu o gaură uriașă în fuselaj

Un Airbus A380 a zburat 14 ore cu o gaură uriașă în fuselaj

07 Iul 2022   •   11:00
Un Airbus A380 a zburat 14 ore cu o gaură uriașă în fuselaj
Sursa foto: Hepta

Pasagerii care călătoreau cu un zbor Emirates spre Brisbane, Australia, au rămas uimiți când au observat o gaură uriașă în lateralul aeronavei, în timp ce debarcau, scrie CNN.

Cei aflați la bordul avionului Airbus A380 au realizat avaria în momentul în care au coborât din avion după zborul de aproximativ 14 ore, pe 1 iulie.

Imagini ale aeronavei apărute pe rețelele de socializare relevă amploarea găurii, care s-a datorat ruperii unui pneu provocată de o "defecțiune tehnică" în timpul călătoriei, potrivit companiei aeriene.

"A fost absolut înspăimântător la început, iar echipajul de cabină știa că s-ar fi putut întâmpla ceva grav - au fost imediat în contact cu cabina de pilotaj", a scris Andrew Morris, profesor de limba engleză la Universitatea Loughborough din Marea Britanie. "La scurt timp după aceea, și-au reluat activitatea în mod normal. Comportamentul lor calm a fost liniștitor - știau că nu a fost o catastrofă".

Deși nu se știe exact de cât timp se afla avionul în aer atunci când s-a produs problema, unele rapoarte sugerează că ar fi fost vorba de aproximativ 45 de minute de zbor.

Site-ul de aviație comercială Aviation Herald relatează că echipajul i-a anunțat din timp pe controlorii de trafic aerian de pe aeroportul Brisbane despre situație și a cerut ca aparatul de zbor să fie întâmpinat de serviciile de urgență la aterizare

Ulterior, Emirates a emis o declarație în care a subliniat că spărtura nu a avut impact asupra "fuselajului, cadrului sau structurii aeronavei".

"Zborul nostru EK430 care zbura de la Dubai la Brisbane pe 1 iulie a avut o defecțiune tehnică", se arată în comunicat.

Compania aeriană a spus că aeronava a aterizat în siguranță în Australia, iar pasagerii au debarcat conform programului. Avariile de la exteriorul avionului au fost între timp reparate.

"Carenajul a fost complet înlocuit, verificat și autorizat de ingineri, Airbus și de toate autoritățile relevante", adaugă Emirates. "Siguranța pasagerilor și a echipajului nostru a fost întotdeauna prioritatea noastră principală."

 

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: airbus