x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un antreprenor chinez cheltuieşte 7 milioane de euro pentru a oferi o vacanţă în Spania salariaţilor săi

Un antreprenor chinez cheltuieşte 7 milioane de euro pentru a oferi o vacanţă în Spania salariaţilor săi

04 Mai 2016   •   20:45
Un antreprenor chinez cheltuieşte 7 milioane de euro pentru a oferi o vacanţă în Spania salariaţilor săi

Circa 2.500 de chinezi petrec începând de miercuri o săptămână de concediu în Spania, oferită de patronul lor, a anunţat firma, preluată de AFP.

Pentru vacanţa la Madrid, Toledo şi Barcelona, PDG-ul companiei Tiens, Li Jinyuan, a cheltuit 7 milioane de euro, care vor finanţa închirierea a 1.650 de camere de hotel, călătorii cu 70 de maşini şi patru trenuri de mare viteză, închiriate în întregime pentru deplasările salariaţilor, a informat firma într-un comunicat.

La Madrid, salariaţii chinezi vor participa vineri la o imensă degustare de paella şi sangria şi vor asista la un spectacol de flamenco. Ei vor desfăşura înainte un banner de 100 de metri pe 60, pe care va scrie "pace" şi "progres". Organizatorii călătoriei au închiriat arena dintr-o localitate din regiunea Madrid pentru un spectacol de tauromahie, fără uciderea taurilor. Salariaţii firmei Tiens vor pleca din Spania în 10 mai, după două zile petrecute la Barcelona.

"Este una dintre cele mai importante acţiuni de schimb cultural" realizate vreodată între China şi Spania, a declarat miercuri primăria din Madrid după o întâlnire între primarul Manuela Carmena şi vicepreşedintele grupului, Liu Tianao.

Compania chineză Tiens, specializată în biotehnologii, a oferit şi în 2015 concedii în Franţa unui număr de 6.400 de salariaţi. Ei s-au adunat pe Promenade des Anglais din Nisa (sud-estul Franţei), formând propoziţia, vizibilă din cer, "Visul Tiens este Nisa de pe Coasta de Azur".

Spania, a treia destinaţie turistică mondială, cu 68 de milioane de vizitatori în 2015, încearcă să atragă mai mulţi turişti chinezi, aceştia venind în Europa mai ales în Franţa, Elveţia şi Italia. În 2016 vor fi inaugurate noi linii aeriene directe, îndeosebi între Madrid, Shanghai şi Hong-Kong. AGERPRES

×