x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un iaht al oligarhului rus Roman Abramovici a părăsit Barcelona

Un iaht al oligarhului rus Roman Abramovici a părăsit Barcelona

09 Mar 2022   •   08:30
Un iaht al oligarhului rus Roman Abramovici a părăsit Barcelona

Un superiaht care are legătură cu oligarhul rus Roman Abramovici a părăsit marți Barcelona, unde a fost supus unor reparații într-un șantier naval local, conform datelor de urmărire a navelor citate de Reuters.

Solaris, de 140 de metri, care navighează sub pavilion Bermude, potrivit site-ului de monitorizare Marine Traffic, a părăsit marți, imediat după ora locală 17.00, șantierul naval al companiei spaniole MB92 din Barcelona, potrivit aceluiași site. MB92 a refuzat să comenteze.

Superiahtul, care a fost construit într-un șantier naval german și care a ieșit pentru prima dată pe mare la începutul anului trecut, este unul dintre o serie de vase deîinute de Abramovici, potrivit rapoartelor publicate în publicațiile de lux SuperYachtFan, SuperYacht Times și Forbes.

Abramovici, care săptămâna trecută a scos la vânzare clubul de fotbal Chelsea și a promis că va dona bani din încasări pentru a ajuta victimele războiului din Ucraina, nu a fost până acum ținta niciunei sancțiuni.

O purtătoare de cuvânt a lui Abramovici a declarat: "Nu comentăm niciodată mișcările iahtului sau ale altor vehicule sau nave".

Ambarcațiunea se afla la șantierul naval din Barcelona de la sfârșitul anului 2021, a declarat o sursă din sector.

Comisia Europeană a pregătit un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei și Belarusului din cauza invaziei din Ucraina, care va lovi alți oligarhi și politicieni ruși și trei bănci din Belarus, au declarat marți trei surse pentru Reuters. citiți mai departe

Săptămâna trecută, autoritățile franceze au luat în custodie temporară patru nave de marfă și un iaht de lux legate de oligarhi ruși, în contextul în care Statele Unite și alte guverne au intensificat sancțiunile împotriva super-bogaților ruși care au legături cu președintele Vladimir Putin.

Cel puțin alte cinci superiahturi deținute de miliardari ruși erau ancorate sau navigau săptămâna trecută în Maldive, o națiune insulară din națiunea indiană care nu are un tratat de extrădare cu Statele Unite.

În prezent, la șantierul naval din Barcelona se află alte trei iahturi care ar fi legate de oligarhi ruși, potrivit Marine Traffic. Unul dintre ele este legat de Serghei Chemezov, șeful conglomeratului rusesc de stat Rostec din domeniul aerospațial și al apărării, care a fost sancționat săptămâna trecută de Statele Unite.

Celelalte două vase aparțin unor oligarhi ruși care nu au fost sancționați - Andrey Molchanov, principalul acționar al constructorului rus de locuințe LSR, și magnatul metalurgic Mikhail Prokhorov.

Un alt superiaht, numit Eclipse, care ar fi deținut tot de Abramovici, a fost la Barcelona în toamna anului trecut și se află acum în Marea Caraibelor, în apropiere de Insulele Virgine Britanice.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: roman abramovici