x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe "Un laborator pervers destinat creării României Mari"

"Un laborator pervers destinat creării României Mari"

de Carmen Plesa    |    19 Iul 2010   •   00:00

Europa speriată de câte paşapoarte dă Bucureştiul moldovenilor

În Republica Moldova "lucrează intens un laborator pervers destinat creării României Mari", a scris, ieri, Il Giornale, făcând referire la cele două noi consulate deschise "la ordinul lui Traian Băsescu". Cotidianul italian a publicat un articol acid la adresa preşedintelui României care, în opinia jurnaliştilor din Peninsulă, le dă moldovenilor paşapoarte româneşti, urmărind să-şi îndeplinească visul de a crea "România Mare". "Paşapoarte făcute cadou, moldovenii sunt gata să ne invadeze", au titrat italienii, care văd iniţiativa preşedintelui român drept "o fraudă împotriva Europei".

"Suntem 28 de state (n.r. în UE) şi habar n-aveam. Bucureştiul e cel care s-a gândit să dea cadou Uniunii Europene încă un membru nedorit şi invizibil (...) Pentru a înţelege acest lucru e îndeajuns să dai o tură pe la ambasada de la Chişinău, capitala Moldovei, cel mai abandonat stat european, un reziduu al imperiului sovietic, a cărui economie nu depăşeşte nivelul Sudanului", a relatat Il Giornale.

Pentru a multiplica rapid numărul de moldoveni cu paşaport românesc, care sunt deja 120.000, Bucureştiul şi-a deschis două noi consulate la Cahul şi Bălţi, şi totul e pregătit pentru "miracolul destinat cadorisirii Uniunii Europene cu 800.000 de turişti nedoriţi, în căutare de lucru sau de a se produce în sectorul infracţional", scriu jurnaliştii italieni.
Il Giornale vede iniţiativa României ca "o vrajă menită să-i transforme pe cei 3,6 milioane de moldoveni într-un nou apendice al Românei".

Jurnaliştii italieni comentează şi rezultatele alegerilor de anul trecut din Republica Moldova, şi văd în victoria actualei puteri de la Chişinău "un scenariu dirijat de la Bucureşti, mâna preşedintelui român şi visul pe care naţionaliştii români mai moderaţi îl numesc «viitor comun», iar cei mai puţin discreţi «România Mare»".

Cotidianul din "Cizmă" concluzionează că noul val de moldoveni va fi fatal pentru UE. "Şi aşa, în timp ce Bruxelles-ul stă şi se uită, Moldova e deja printre noi", încheie Il Giornale.

Şi presa britanică a detaliat, ieri, subiectul paşapoartelor pentru moldoveni. Potrivit The Examiner şi The Daily Telegraph, un milion de moldoveni vor invada Europa, cu ajutorul paşapoartelor oferite de România. "Este esenţial ca Maria Britanie să acţioneze, împreună cu partenerii din UE, sau vom avea un nou val de mână de lucru ieftină care numai binevenit nu e, într-o perioadă de recesiune", a declarat
Andrew Green, directorul de MigrationWatch, un grup de presiune anti-imigraţie.


×
Subiecte în articol: externe