x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un militar american capturat de talibani imploră să fie eliberat

Un militar american capturat de talibani imploră să fie eliberat

08 Apr 2010   •   00:00
Un militar american capturat de talibani imploră să fie eliberat

Talibanii au difuzat ieri o înregistrare video în care un bărbat, pe care îl prezintă ca fiind militarul american Bowe Robert Bergdahl, le cere autorităţilor din Statele Unite să intervină pentru a fi eliberat, după nouă luni de captivitate în Afganistan.



Slăbit, dar cu o stare bună de sănătate, militarul Bergdahl afirmă, în înregistrarea de şapte minute şi 56 de secunde publicată de centrul american de supraveghere a site-urilor islamiste (SITE), că baza unde activa se află la Fort Richardson, în Alaska.




Bulversat în unele momente, tânărul, care a fost capturat la 30 iunie în Afganistan, a rostit numele membrilor familiei sale, ale prietenilor şi a menţionat ce anume îi place cel mai mult.

"Îmi plac motocicletele. Îmi place să navighez şi tot ce are două roţi şi o velă", a spus militarul.

Bowe Robert Bergdahl este primul militar american capturat în Afganistan în urma intervenţiei internaţionale desfăşurate de Statele Unite în această ţară din 2001, relatează AFP, citată de Mediafax.

În înregistrare, el a implorat să fie eliberat. "Eliberaţi-mă (...). Acest război nu merită vieţile pierdute de Afganistan şi Statele Unite".

"Nu merită vieţile irosite la închisoare, la Guantanamo, la Bagram, în toate aceste locuri unde ţinem prizonieri", a adăugat militarul, care nu a împlinit vârsta de 30 de ani.

"Sunt prizonier. Vreau acasă. În fiecare zi, vreau acasă. Dorinţa de a-mi vedea familia nu dispare. Eliberaţi-mă. Vă rog, vă implor, aduceţi-mă acasă. Aduceţi-ne pe toţi acasă la familiile noastre", a reiterat el, precizând că este bine tratat de talibani.

La sfârşitul înregistrării, un purtător de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a afirmat că aceştia vor eliberarea unui anumit număr de prizonieri în schimbul lui Bergdahl.

×
Subiecte în articol: externe