x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un oficial american din Franţa, diagnosticat cu gripă porcină

Un oficial american din Franţa, diagnosticat cu gripă porcină

29 Mai 2009   •   00:00

O femeie care făcea parte din delegaţia americană aflată în Normandia, pentru a pregăti viitoarea vizită a preşedintelui american Barack Obama, a fost diagnosticată cu gripă porcină, fiind internată în spital pentru tratament, relatează AP şi AFP, citate de Agerpres.

Alţi 11 membri ai delegaţiei americane au fost izolaţi pentru 24 de ore în hotel şi le-au fost administrate tratamente medicale, a precizat, sub protecţia anonimatului, un oficial din administraţia regiunii Calvados. Potrivit acestuia, femeia în vârstă de 54 de ani a fost spitalizată la Caen, unde va rămâne aproximativ o săptămână.

Hotelul unde sunt cazaţi membrii delegaţiei americane, situat în oraşul Port-en-Bessin, se află în apropierea plajelor unde forţele aliate au debarcat la 6 iunie 1944. Obama va fi prezent săptămâna viitoare în acest loc, pentru a marca cea de 65-a aniversare de la Debarcarea în Normandia.

Apariţia cazului de gripă porcină vine în contextul în care mai mulţi veterani de război, vizitatori şi oficiali francezi, britanici şi americani se îndreaptă spre această zonă pentru aniversare.

Ambasada SUA a transmis printr-un comunicat că 'a luat la cunoştinţă faptul că autorităţile medicale franceze au confirmat un caz de /gripă/ A/HIN1 în Normandia', fără a oferi comentarii suplimentare.

În Franţa au fost confirmate până în prezent peste 20 de cazuri de gripă porcină, în timp ce alte circa 10 cazuri suspecte sunt analizate. (V.A.)

×
Subiecte în articol: externe