x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un politician de opoziție din Rusia, reținut la Moscova

Un politician de opoziție din Rusia, reținut la Moscova

28 Iun 2022   •   11:20
Un politician de opoziție din Rusia, reținut la Moscova
Sursa foto: Hepta

Un politician de opoziție din Rusia a fost reținut la Moscova, afirmă un jurnalist și un avocat, potrivit Reuters.

Ilya Yashin, un politician proeminent din opoziția rusească, a fost reținut luni la Moscova, au anunțat un avocat și un jurnalist rus pe conturile lor de socializare.

Irina Babloyan, jurnalistă și prezentatoare la fostul post de radio Ekho Moskvy, a declarat că Iashin a fost reținut în timp ce ei se plimbau în parc.

„Mă plimbam cu prietenul meu, Ilya Yashin, în parcul ... Poliția a venit și l-a luat pe Ilya", a anunțat Babloyan pe Telegram.

Avocatul Vadim Prokhorov, care a reprezentat multe figuri din opoziție, a declarat că Iașin se afla în custodia autorităților pentru presupusa nesupunere față de un ofițer de poliție.

„Nu mi se permite să vizitez Departamentul de Poliție Luzhniki (din Moscova) pentru a-l (vedea) pe Ilya Yashin, aflat în detenție", a explicat avocatul pe pagina sa de Facebook.

Jurnaliștii străni nu au reușit să verifice informațiile din surse independente și nu a existat o confirmare oficială a reținerii din partea autorităților.

Yashin, deputat municipal pentru districtul Krasnoselsky din Moscova, este un critic deschis al războiului pe care Kremlinul îl numește „operațiune militară specială".
„Rămân în Rusia. Am mai spus înainte și repet în continuare: rușii și ucrainenii nu ar trebui să se omoare între ei. Dacă voi fi destinat să ajung în închisoare pentru discursuri împotriva războiului, voi accepta cu demnitate," a scris Yashin pe Twitter pe 7 martie.
De la începutul invaziei rusești în Ucraina, în februarie, mii de persoane au fost reținute la proteste în zeci de orașe din Rusia.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: politician de opozitie