x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un producător important de componente auto face restructurări

Un producător important de componente auto face restructurări

11 Sep 2020   •   13:53
Un producător important de componente auto face restructurări

Producătorul german de componente auto Schaeffler AG va concedia 4.400 de angajaţi în Europa, până în anul 2022, şi va închide sau va vinde unele fabrici, din cauza crizei provocate de pandemia de COVID-19, transmite Bloomberg. 

Compania vrea să facă economii anuale de până la 300 de milioane de euro, iar costurile cu restructurarea sunt estimate la 700 de milioane de euro.

Vor fi afectate 12 unităţi de producţie din Germania şi alte două fabrici din alte regiuni din Europa.

Schaeffler şi-a tot redus capacitatea de producţie în ultimii ani, iar după implementarea unei scheme de plecări voluntare, numărul angajaţilor a scăzut la 84.223.

În primele şase luni din 2020, veniturile Schaeffler au scăzut cu peste o cincime, însă compania a avut un profit redus.

Producătorul german de anvelope şi componente auto Continental AG, concurentul Schaeffler, a anunţat că-şi va reduce costurile cu peste un miliard de euro anual, până în 2023, şi va extinde un program de restructurări care ar putea afecta până la 30.000 de posturi în întreaga lume.

Industria auto trebuie să investească în noi tehnologii, pe măsură ce era motoarelor cu combustie internă se apropie de sfârşit, iar serviciile de car-sharing reduc cererea de autoturisme noi.

Fondată în anul 1946, Schaeffler AG, cu 170 de unităţi de producţie în întreaga lume, este unul dintre cei mai mari furnizori la nivel global de echipamente originale şi automotive, specializat în producţia de componente şi sisteme de înaltă precizie în aplicaţii pentru motoare, transmisie şi şasiu, soluţii de rulare şi rulmenţi pentru un număr mare de aplicaţii industriale în industriile de inginerie, cea auto şi cea aerospaţială.

Compania operează în 13 locaţii din cinci state, respectiv Ungaria, Slovacia, România, Rusia şi Republica Cehă. 

×
Subiecte în articol: componente auto schaeffler rerstructurari