x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un spion la reşedinţa ministrului israelian al Apărării. Transmitea informații Iranului

Un spion la reşedinţa ministrului israelian al Apărării. Transmitea informații Iranului

18 Noi 2021   •   16:20
Un spion la reşedinţa ministrului israelian al Apărării. Transmitea informații Iranului

Un angajat de la reşedinţa ministrului israelian al Apărării, Benjamin Gantz, a fost arestat sub acuzaţia de spionaj. El a încercat să ia legătura cu hackeri din Iran pentru a transmite informaţii, scrie site-ul Ynetnews.com.

Conform Serviciului israelian de securitate internă (Shin Bet), Omri G.G., în vârstă de 37 de ani, membru al echipei de întreţinere de la reşedinţa lui Benjamin Gantz, a încercat să ia legătura cu un grup de hackeri din Iran pentru a propune instalarea unui soft de spionaj în calculatorul ministrului israelian al Apărării.

Acesta a cerut bani în schimbul activităţilor de spionaj şi a furnizat prin platforme de socializare online imagini din locuinţa lui Benjamin Gantz.

Investigaţia a fost efectuată de Shin Bet şi de unitatea specială de poliţie Lahav 433, prin coordonarea Parchetului General din Israel.

Shin Bet a comunicat că suspectul generează potenţiale riscuri pentru siguranţa naţională a Israelului, dar "nu a avut acces la materiale clasificate şi nu a reuşit să transmită astfel de materiale".

Individul a fost plasat în arest preventiv sub acuzaţia de spionaj. În trecut, bărbatul a avut patru condamnări şi a fost inculpat de 14 ori, pentru jafuri la bănci şi furt calificat.

Mediafax

×
Subiecte în articol: Israel spionaj