x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un val de căldură neobișnuit de intens va cuprinde China. Peste 250 de milioane de oameni afectați

Un val de căldură neobișnuit de intens va cuprinde China. Peste 250 de milioane de oameni afectați

05 Iul 2022   •   20:35
Un val de căldură neobișnuit de intens va cuprinde China. Peste 250 de milioane de oameni afectați

Valuri de căldură intensă vor străbate nordul Chinei în următoarele două săptămâni. Peste 250 de milioane de oameni urmează să se confrunte cu temperaturi de peste 40 de grade Celsius.

Timp de 4 până la 6 zile, regiunile Xinjiang, Mongolia Interioară și Ningxia, precum și provinciile Hebei, Henan, Gansu și Shaanxi vor înregistra temperaturi de peste 40 de grade Celsius, a declarat Fang Xiang, șeful adjunct al Centrului Național de Meteorologie (NMC), conform Reuters.

În nici 24 de ore, centrul meteorologic deja a emis 184 de alerte de caniculă în nordul, nord-vestul și sud-vestul Chinei.

China s-a confruntat în această vară cu vreme extremă, respectiv cu valuri de căldură în nord și ploi abundente și inundații în sud. Guvernul a dat vina pe schimbările climatice, despre care spune că vor afecta din ce în ce mai mult economia și societatea.

În luna iunie, valurile de căldură au afectat aproape jumătate din populația Chinei. O parte din încărcarea rețelei electrice din nordul Chinei a înregistrat noi maxime luna trecută, afectând aprovizionarea cu energie, a declarat Fang.

De asemenea, sunt așteptate incendii de pădure, dar și prejudicii în creșterea stabilă a culturilor precum orezul, bumbacul și porumbul. Condiții asemănătoare secetei sunt așteptate să afecteze culturile din Shandong, Anhui, Henan, Shaanxi și Gansu, a avertizat Fang.

În iunie, temperatura medie din China a fost cea mai ridicată din 1961 încoace, a declarat Wang Yawei, un oficial meteorolog.

(sursa: Mediafax)

×