x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Unimedia: Pro Tv Chişinău riscă să îţi piardă licenţa

Unimedia: Pro Tv Chişinău riscă să îţi piardă licenţa

02 Iun 2009   •   00:00

Autorităţile comuniste de la Chişinău şi-au reluat încercările de a retrage licenţa ProTV Chişinău. La sfârşitul săptămânii trecute, o parte din frecvenţele postului fiind scoase la licitaţie, după o primă tentativă din iarnă, abandonată la presiunea opiniei publice. Conform portalului unimedia.md, frecvenţele postului au fost scoase la licitaţie iniţial în iarnă, însă la presiunea opiniei publice în ajunul campaniei electorale, asupra acestora a fost impus un moratoriu.



O parte din frecvenţele ProTV Chişinău au fost scoase din nou la licitaţie la sfârşitul săptămânii trecute. Decizia de anunţare a concursului pentru utilizarea frecvenţelor postului de televiziune a fost publicată vineri, 29 mai, în Monitorul Oficial al R. Moldova de către Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA). "Considerăm ilegală şi neîntemeiată decizia Consiliului Coordonator al Audiovizualului de a scoate la concurs frecvenţele care aparţin ProTV Chişinău. Precizăm că, potrivit Codului Audiovizualului, pot fi scoase la concurs doar frecvenţele şi canalele libere", spune un comunicat de presă semnat de Cătălin Giosan, directorul ProTV Chişinău.

Postul ProTV Chişinău activează de 10 ani în R. Moldova, în prezent funcţionând în baza unui moratoriu instituit de CCA, după ce licenţa postului a expirat la 21 decembrie 2008. În Republica Moldova, licenţele de emisie pentru radio şi TV se acordă pentru o perioadă de şapte ani, iar autoritatea responsabilă de emiterea licenţei este Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA). Acest organism a anunţat în decembrie 2008 că nu va prelungi automat licenţa ProTV Chişinău, invocând pentru această decizie pretinse încălcări ale reglementărilor în domeniu legate de lipsa programelor de ştiri pentru persoanele cu deficienţe de auz, volumul de publicitate şi înlocuirea unui jurnal de ştiri realizat de ProTV Bucureşti.

Partidele din opoziţie din Republica Moldova au luat partea postului de televiziune, declarând că autorităţile moldovene pun la cale eliminarea acestuia de pe piaţa mediatică moldovenească, la fel cum au procedat şi cu TVR1. Considerat de analişti un post echidistant, ProTV Chişinău a fost criticat dur însă de reprezentanţii Partidului Comuniştilor, dar şi de cei ai Partidului Popular Creştin Democrat (PPCD), aflat în alianţă cu comuniştii din 2005.

×
Subiecte în articol: externe chisinau protv