x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE Ucraina REVINE asupra afirmațiilor controversate referitoare la aderarea la NATO

UPDATE Ucraina REVINE asupra afirmațiilor controversate referitoare la aderarea la NATO

14 Feb 2022   •   10:52
UPDATE Ucraina REVINE asupra afirmațiilor controversate referitoare la aderarea la NATO

După ce a făcut referire la o posibilă renunțare la aderarea la NATO a Ucrainei, ambasadorul acestei țări în Regatul Unit revine asupra afirmațiilor, scrie Reuters.

"Nu suntem membri ai NATO în prezent şi pentru a evita un război suntem gata să facem multe concesii, şi asta facem în convorbirile cu ruşii. Nu are nimic de-a face cu NATO. Nu este o amânare a ambiţiilor noastre de a fi în NATO, este vorba de faptul că în prezent nu facem parte, prin urmare trebuie să căutăm altceva, cum ar fi acorduri bilaterale cu Marea Britanie, cu Statele Unite. Aşa încât, în plus faţă de NATO căutăm o serie de alte aranjamente care să ne permită să supravieţuim acum acestui calvar", a precizat Vadim Pristaiko. 

ȘTIRE INIȚIALĂ Autoritățile de la Kiev ar putea lua o decizie importantă pentru a evita invazia Rusiei. Ucraina este posibil să renunțe astfel la aderarea la NATO pentru a evita invazia Rusiei, după cum a spus Vadim Pristaiko, ambasadorul acestei țări în Marea Britanie, transmite BBC.

Anunțul vine după ce Rusia a încercuit Ucraina, dislocând în mai multe puncte ale frontierei circa 130.000 de soldați și tehnică militară. 

Diplomatul ucrainean a precizat că autoritățile ar putea abandona aderarea la Alianța Nord-Atlantică pentru a evita un război.  
"Am putea, mai ales fiind ameninţaţi astfel, şantajaţi cu asta şi împinşi la acest lucru", a spus Pristaiko, întrebat dacă autoritățile și-ar putea schimba intenția de aderare la NATO.

Ucraina nu este membră a NATO dar și-a exprimat dorința de a candida la această poziție, la Summitul din 2008. 
 

×
Subiecte în articol: ucraina Rusia nato