x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ursula von der Leyen, de părere că UE produce prea puțin armament

Ursula von der Leyen, de părere că UE produce prea puțin armament

de Redacția Jurnalul    |    30 Aug 2024   •   23:15
Ursula von der Leyen, de părere că UE produce prea puțin armament
Sursa foto: Hepta

Președinta Comisiei, Ursula von der Leyen, a declarat, vineri, că Uniunea Europeană nu a luat destule măsuri pentru a-și spor capacitatea de producție de armament în contextul amenințărilor geopolitice.

Von der Leyen a declarat vineri că Uniunea Europeană nu a făcut încă suficiente eforturi pentru a-și spori capacitatea de producție de armament, în contextul amenințărilor geopolitice, în special războiul Rusiei împotriva Ucrainei, informează Reuters.

„Protejarea Europei este, în primul rând, datoria Europei. Deși NATO trebuie să rămână centrul apărării noastre colective, avem nevoie de un pilon european mult mai puternic”, a afirmat Von der Leyen în cadrul conferinței de securitate de la Praga, GLOBESEC.

Von der Leyen a spus, de asemenea, că la începutul acestui deceniu, Europa a trăit cu iluzia că face suficient pentru securitate, dar a avertizat că a doua jumătate a deceniului va fi marcată de riscuri.

„Noi, europenii, trebuie să fim vigilenți. Trebuie să ne concentrăm pe securitate în tot ceea ce facem. Trebuie să ne gândim la Uniunea noastră ca la un proiect esențial de securitate”, a adăugat ea.

(sursa: Mediafax)

 

×